NAHUA, COSTA RICA

Произход:   Коста Рика

Регион: Упала

Вид какао: Тринитарио

Вкусови нотки: цитрус, червени плодове

Какаовите зърна, които използваме в шоколада за пиене с най-високо съдържание на какао (а именно 100%!), идват от слънчева, зелена Коста Рика. В социалния кооператив Nahua се използват устойчиви практики като залесяване и обучения на производителите за най-добра грижа за какаови дръвчета растящи сред богато биоразнообразие - кипариси и тропически плодове. Какаовите зърна се характеризират с наситен вкус на червени плодове и цитрус, следван от нотки на карамел и печени ядки. Точно заради плодовия и леко кисел вкус ги избрахме за най-наситената напитка.


APACH, HONDURAS

Произход:   Хондурас

Регион: Района близо до джунгла Sierra del Merendon

Вид какао: Криоло, Тринитарио

Вкусови нотки: силно какао, сушени плодове

Какаото идва от планините Ел Мерендон, Колома - северен Хондурас. За него се грижи кооператив от 110 малки фермера, от които 25% са жени. Кооператива е създаден през 1995 и оттогава насам се развива и подобрява практиките си на отглеждане на какаото, ферментация и сушене. На какаовите дръвчета в региона, сянка правят тропически плодове - банан, маракуя и папая.


O'PAYO, NICARAGUA

Произход:   Никарагуа

Регион: 

Вид какао: Криоло, Тринитарио

Вкусови нотки: тропически плодове, цветни нотки, кафе

Какаото идва от Никарагуа - региона Уаслала,  намиращ се в тропическия резерват Биосфера Босавас.

Тук за следберитбените процеси се грижи социалното предприятие “Ингеман”, което осигурява работа и база на развитие за малки фермери, които не могат да си позволят транспортиране на какаото и база за обработка. Какаовите дървета растат в хармония с бананови и кокосови палми, папая и кафе.

За да се подчертаят плодовия и наситен вкус, какаовите зърна преминават през 7 дни на ферментация и 7 дни сушене.

Основните ценности на хората, които го отглеждат са устойчивост, проследяемост и внимание към всяка стъпка на преработката - от засаждането, през брането, прецизната ферментация на какаовите зърна и сушенето на слънце.


Другите Съставки

Органична кокосова захар

Използваме само нерафинирана био кокосова захар, извлечена от нектара от цветовете на кокосовите палми. Тя е натурален подсладител алтернатива на тръстиковата захар.

Бадеми и Лешници от България

Бадемите и лешниците, които използваме в трюфелите и шоколадовите хапки са от местни малки производители.

Сушени вишни и череши от България

България е богата на черешови дръвчета и вишни, така че се радваме да използваме български плодове в своите продукти. Черешите и вишните са изсушени без добавяне на захар, подобрители, оцветители и консерванти. Сушенето се случва индиректно, чрез топъл въздух.

Морска сол от Атанасовско Езеро

Солта, която използваме е черноморска сол от солниците на резервата Атанасовско Езеро до Бургас.

Хабанеро от Chilli Hills

Плодовото и супер люто Хабанеро в шоколада ни за пиене Spicy Maya, е от страхотните Chilli Hills, които преобръщат представата за люти вкусове.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки